Lockdown sessies

Corona sessies

Tijdens de Corona lockdown heeft Dorpsstraat ons Dorp een aantal ’thuis sessies’ opgenomen. Alle evenementen tijdens de lente en zomer van 2020 zijn afgelast. Dan maar ieder vanuit thuis nummers opnemen en bij elkaar zetten. Je bent een coverband of niet 😉

The Doors – Love Me Two Times

Klassieker uit 1967 van The Doors en een van onze grootste favoriet! Lekker up tempo nummer zonder de begeleiding van Ray Manzarek op de toetsen maar 2 gitaren. Tijdloos nummer in onze optiek. Waar het nummer over gaat? Raad maar 😉

 

Toto – Africa

Het nummer dat de laatste jaren met een enorme opmars bezig is in de Top2000 is er zeker een die we wilden doen. Zonder synthesizers, maar met meer gitaren. Op het eind zingt Ted nog meerstemmig alle partijen.

Pink Floyd – Wish You Were Here

Een van de mooiste akoestische nummers ooit gemaakt. Van het gelijknamige album uit 1975 hebben we getracht het origineel te benaderen. Het typerende intro begint met een 12-snarige gitaar waarna de David Gilmour partij erbij komt. 

Eagles – Hotel California

Over iconische nummers gesproken. Steevast in de top-3 van de Top2000 hebben de mannen van de Eagles een prachtnummer gemaakt. Het intro, meezing refrein en de solo-battle op het eind… alles komt langs.